(2006, 2007) Matematično raziskovalno srečanje

 

DMFA Koper je v sodelovanju s UP Pedagoško fakulteto Koper izvedlo 2 letni raziskovalni projekt »MARS« (matematično raziskovalno srečanje). Projekt je bil namenjen popularizaciji raziskovanja na področju matematike in računalništva med srednješolci. Udeleženci so sodelovali pri predavanjih in delavnicah ter pripravili skupinske raziskovalne projekte: Buffonov poskus, Finančna perspektiva podjetja MARS d.o.o, Košarka, zaporniki in teorija iger, Met košarkarske žoge, Prvi koraki po sferični geometriji.

V letu 2006 se je enotedenskih aktivnosti udeležilo 14 izbranih dijakov iz Slovenije. (Več o projektu je naslovu http://mara.pef.upr.si/mars2006). Pripravili so skupinske projekte: Buffonov poskus, Finančna perspektiva podjetja MARS d.o.o, Košarka, zaporniki in teorija iger, Met košarkarske žoge, Prvi koraki po sferični geometriji.

V letu 2007 se je 8 dnevnih aktivnosti udeležilo 24 izbranih dijakov iz Slovenije.

(Več o projektu je na naslovu http://mara.pef.upr.si/mars2007). Skupinski raziskovalni projekti, ki so jih izvedli srednješolci: Najhitrejša pot po Marsu, Nemogoče razporeditve, poliedri, ploščine in Eulerjeva forumula, Cikloidne krivulje in Marsovi sateliti, Stožnice v taksi razdalji, Bezierjeve krivulje, Fermatova točka.

Projekt je sofinanciralo Ministrstvo za šolstvo in šport.

(Skupno 61 obiskov, današnjih obiskov 1)