O centru

Kaj je Center eksperimentov Koper?

Center eksperimentov Koper je raziskovalna organizacijska enota Društva matematikov, fizikov in astronomov Koper. Ukvarja se z razvojem in izvajanjem neformalnega izobraževanja, priročnih eksperimentov, spodbujanjem mladinskega raziskovanja ter popularizacijo znanja in znanosti; organizira in izvaja predavanja, delavnice, javne predstavitve, okrogle mize, konference, razstave. Center eksperimentov Koper je tudi izkustveni center. V njegovih prostorih si obiskovalci nabirajo spoznanja in izkustva na zanimiv ter zabaven način z eksperimenti »naredi sam«. Če želijo, jim pri tem pomagajo demonstratorji. V prostorih Centra eksperimentov Koper domuje tudi muzejska zbirka učil in naprav. Nastala je s ciljem ohranjanja znanstvene in tehnične dediščine ter osveščanja javnosti o njenem pomenu.

Komu je namenjena dejavnost Centra eksperimentov Koper?

Laični in strokovni javnosti. Program izkustvenega centra se izvaja za individualne obiskovalce, organizirane skupine predšolskih in šolskih otrok, dijakov in študentov, otrok in mladih, ki so vključeni v počitniško varstvo, šolske in obšolske dejavnosti, PUM, skupine s posebnimi potrebami in razne druge skupine ter za najširšo zainteresirano javnost.

Cilji Centra eksperimentov Koper

Osrednji cilji so spodbujati naravoslovno in tehnično radovednost otrok in mladih ter razvijati njihov talent in kreativnost, povezovati neformalno in formalno izobraževanje, približati znanstvene dosežke najširši zainteresirani javnosti, ohranjati znanstveno in tehnično kulturno dediščino.

Iz zgodovine

Center eksperimentov Koper je nastal 2005 kot projekt DMFA Koper. 2006 je bil odprt priložnostno, od 2007 pa deluje neprekinjeno. Pobuda za nastanek izkustvenega centra je nastala iz želje in potrebe približati sodobne neformalne oblike učenja v spodbudnem učnem okolju otrokom, mladim in tudi najširši zainteresirani javnosti. S svojim programom je Center eksperimentov Koper postal prepoznaven v širši regiji in zamejstvu. Sodeluje in povezuje se z domačimi in mednarodnimi inštitucijami. Leta 2024 je zaprl vrata na Kidričevi 17 in

Prostori in lokacija

Center eksperimentov Koper je lociran v ožjem središču starega mestnega jedra Kopra. Ta prestižna lokacija je pomembna zaradi neposredne bližine šol in univerze ter omogoča vpetost v utrip mesta ob širših prireditvah, kot so Vikend v Kopru, Oživela ulica, Eko teden …

Več iz te kategorije: « Obišči nas    Druge dejavnosti »

logo

Kontakt

Center eksperimentov Koper
Kidričeva ul. 17
6000 Koper

E: info@centereksperimentov.si
T: (05) 627 20 77

- VIZITKA -


Sponzorji & donatorji centra

mvzt       mss         mok       hs        arrs
(Skupno 1.549 obiskov, današnjih obiskov 1)