Četrtek, 25. februar 2016, od 17.30 do 19.30

20160204_101107(2)Pri izdelavi kreme je izziv povezati vodno in maščobno fazo. Da ti dve fazi povežemo v obstojno zmes, potrebujemo emulgator. Emulgiranje z voskom dopušča le polovični delež vodne faze. Če želimo izdelati nemastno kremo z visokim deležem vodne faze, potrebujemo drugačen emulgator. Koliko vodne faze bo lahko v končnem izdelku je odvisno prav od uporabljenega emulgatorja. Vodna faza naredi kremo hidratantno in lahko. Sestavine vodne faze so destilirana voda, mineralna voda, hidrolati in geli. Glavne sestavine maščobne faze so hladno stiskana naravna olja in masla. Glede na potrebe in želje lahko kremi dodamo izbrane aktivne sestavine; hialuronsko kislino, vitamine, ceramide, svilene proteine …. Ko obvladamo osnove izdelovanja kreme, se nam odpre široka možnost ustvarjanja krem različnih tekstur za različne namene.

Na delavnici se boste naučili pripraviti in vključiti natrijev hialuronat (hialuronsko kislino) v hidratantno kremo in izbrati ustrezna olja in masla za hranljivo kremo.

Na ustvarjalnici boste dobili potrebne materiale, embalažo, recepte ter znanje kako:

  • uporabljati emulgator za izdelovanje krem,
  • izdelati dve vrsti kreme: hidratantno in hranljivo.

Udeleženci bodo dobili obe narejeni kremi.

Izvaja: Sonja Munih

Kotizacija je 35 EUR.

Zaradi lažje organizacije zbiramo predhodne prijave.

Prijavite se lahko prek:
spletne prijavnice (zaželeno)
– elektronske pošte: info@centereksperimentov.si

Vabljeni.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+
(Skupno 192 obiskov, današnjih obiskov 1)