Četrtek, 24. marec 2016, od 17.30 do19.30

Serijo delavnic naravne kozmetike bomo sklenili z odkrivanjem lastnosti lecitina in lizolecitina ter prikazom njune uporabe.

Lecitin je naravna snov prisotna v tkivu rastlin in živali. Ima pomembno vlogo pri delovanju in ohranjanju celične membrane. Identičen oz. podoben je lipidom v naši koži, zaradi česar ga koža zelo dobro prenaša.
Lecitin in lizolecitin na koži ustvarita zaščitno plast, jo vlažita in mehčata, pomirjata razdraženo in srbečo kožo. Kompatibilna sta tudi z občutljivo otroško kožo. Kožo negujeta, obnavljata in krepita epidermalno barieno plast.

Uporabimo ju lahko tudi kot emulgatorja pri izdelovanju stroge naravne kozmetike.
Lecitin, naravnega rastlinskega izvora, je primeren za izdelovanje veganske kozmetike.

Omogočata »hladno« emulgiranje, kar pomeni, da lahko v emulzijo vključujemo sestavine, ki niso termično stabilne. Emulzijam dajeta svileno in fluidno teksturo. Kot koemulgatorja emulzijo stabilizirata.

Lecitin in lizolecitin sta snovi s široko uporabo ne samo na področju kozmetike, ampak tudi na področju medicine, farmacije, prehrambene in druge industrije.

Udeleženci delavnice bodo spoznali osnovne lastnosti lecitina in lizolecitina za nego kože ter njuno uporabo v funkciji emulgatorja. Dobili bodo recepte in en izdelek z licitinom ter enega z lizolicitinom.

Izvaja: Sonja Munih

Kotizacija: 26 EUR

Prijavite se lahko:
– preko spletne prijavnice (zaželjeno),
– na elektronski naslov: info@centereksperimentov.si

(Skupno 12 obiskov, današnjih obiskov 1)