Kdaj in kje
bo delavnica?
25. januarja 2019, od 17.00 do 18.30
v Centru eksperimentov Koper, Kidričeva ul. 17, Koper.

 

Komu je namenjena?

 

 

Vsem, tudi popolnim začetnikom, ki bi se radi naučili sestavljati recepte in ustvarjati povsem naravne izdelke za naše štirinožne prijetelje.

 

O čem bomo govorili?

Predvsem v zimskem, in tudi v poletnem času, je potreba po mazanju blazinic pasjih tačk nujna. Z redno uporabo mazil ohranjamo blazinice mehke in pospešujemo njihovo obnovo. Posledično so manj občutljive na zunanje vplive in bolj odporne proti poškodbam.

Povedali bomo katere sestavine izbrati, da bo mazilo ščitilo tačke psa pred zunanjimi dejavniki, izsuševanjem, preprečevalo pokanje tkiva, vnetja blazinic, pospeševalo celjenje razjed, manjših ranic in površinskih poškodb. Posebno pozornost bomo namenili eteričnim oljem, ki jih lahko vključimo v mazilo. Ob skrbni izbiri sestavin ne bo nič narobe tudi če bo kuža tačke polizal.

Sestavine za negovalne pripravke za nosek izberemo preudarno, saj kužka ne smemo preobremeniti z močnimi in vsiljivimi vonji.

Povedali bomo, katera masla, olja in aktivne sestavine izberemo ter kako zapišemo recept za mazila. Prikazali bomo postopek izdelave mazila.

 

Kaj bomo izdelali?
  • Zaščitno regenerativno mazilo z rastlinskimi izvlečki za nego pasjih tačk,
  • zaščitno regenerativno mazilo za nego pasjega noska.

 Udeleženci prejmejo recepte, material, embalažo in izdelana mazila.

Kolikšna je cena
za udeležbo?
35 EUR

 

Kako se  prijavim?

 

Izvedba delavnice je predvidena v manjši skupini.
Zaradi lažje organizacije zbiramo predhodne prijave.
Prijavite se s tem spletnim obrazcem.

(Skupno 108 obiskov, današnjih obiskov 1)