V aprilu 2010 so v Centru eksperimentov Koper potekale fizikalne ustvarjalnice. Z ustvarjalnim raziskovanjem so otroci pridobivali znanja in spretnosti, razvijali domišljijo, čut za estetiko in smisel za praktične ter inovativne rešitve.

Izpeljali smo naslednje delavnice:

Kaj zmore zrak? (7. april 2010)

Izziv, s katerim so se otroci poigrali je bil, kako na domiselen način uporabiti zračni tlak. Iz jogurtovega lončka so izdelali vakuumske priseske, ki so jih razvili v vakuumske puščice pri igranju pikada. Raziskali so kako lahko razno-razni predmeti s pomočjo zraka obstojijo na steni, ne da bi bili nanjo prilepljeni.

Podmornica (14. april 2010)

Po uspelih poskusih na zraku smo se z naslednjo delavnico v Centru eksperimentov Koper preselili pod vodo. Izdelali smo vsak svojo podmornico, ki ji je bilo mogoče na prebrisan način dopovedati, kdaj naj potone in kdaj naj splava na površje.

Raketni voz (21. april 2010)

Kako deluje raketni pogon, kako se lahko v vesolju premakneš, če okrog tebe ni ničesar, česar bi se lahko oprijel? S preprostimi poskusi smo to raziskali in ugotovitve uporabili pri izdelovanju raketnih vozil.

Električno ( 28. april 2010)

Elektrika ni le v vtičnicah. Je vsepovsod. O tem smo se prepričali tako, da smo z naelektreno palico premikali predmete, kot so svinčnik, vrečka, prosojnica, lesena palica, baloni. Izdelali smo leteče muhe in pujse.

(Skupno 27 obiskov, današnjih obiskov 1)