SpaceApps_logo-circle-white
Cd6vHIFWEAAo1EA

NASA Space Apps Challenge –  mednarodni hackathon,  ki bo med 22. in 24. aprilom 2016 hkrati potekal v 200 mestih na vseh sedmih celinah, bo letos v organizaciji UIP – Univerzitetnega inkubatorja Primorske tudi v Kopru.

Prireditev temelji na  sodelovalnem reševanju problemov, s ciljem izdelave odprtokodne rešitve za globalne izzive. Hackathoni so tehnološki razvojni maratoni, namenjeni talentiranim bistrim prostovoljcem – razvijalcem, inženirjem, tehnologom in oblikovalcem; vsakomur s strastjo in željo po takojšnjem pozitivnem učinku na svet. So odprti za vsakogar, ki je osredotočen na razvoj realnih rešitev kot odgovor na globalne izzive. Hackathon je sestavni del večjega procesa določanja izzivov, ki se nanašajo na zemljo in vesolje. V času  Space Apps Vikenda  sodelujoči intenzivno iščejo rešitve ter posledično izpopolnijo in izvedejo najbolj obetavne prototipe.

Objave problemskih sklopov so objavljene na  https://2016.spaceappschallenge.org/challenges. Letošnja tematike so: tehnologija, aeronavtika, vesoljska postaja, sončni sistem, Zemlja in potovanje na Mars.

2 najboljši rešitvi zastavljenih izzivov bosta napredovali na mednarodno tekmovanje in ocenjevanje. Najprej na območju jugovzhodne Evrope, nato pa širše. Nagrada: od 16.000 eur s 3-mesečnim bivanjem v pospeševalniku v Skopju do možnosti pridobitve 1.500.000 eur tveganega kapitala ter predstavitvijo projekta na Stanford University! Več si lahko ogledate v brošuri, objavljeni na straneh UIP.

Lokalnim zmagovalcem  v Kopru organizator UIP obeta tudi lepo nagrado vikend paket v Ženevi z obiskom inštituta CERN.

Hekerji, inovatorji, posamezniki ali skupine, space-loverji, programerji in drugi se lahko prijavite na http://spaceappschallenge.eu/

 

(Skupno 19 obiskov, današnjih obiskov 1)