V letu 2010 smo v Centru eksperimentov pričeli izvajati program POTUJOČI CENTER EKSPERIMENTOV, s katerim želimo razveseliti čim več otrok. Namenjen je predvsem vrtcem, ker je zanje organizacija prevoza težje izvedljiva. Zdaj imajo možnost, da eksperimenti pridejo do njih.

 

Do sedaj smo obiskali Vrtec Prestranek, Vrtec Mavrica Izola in Vrtec Vanganel. Pripeljali in predstavili smo jim izbor eksperimentov, ki so primerni tudi za najmlajše radovedneže.

 

12.4. 2010 Vrtec Prestranek.12.4. 2010 Vrtec Prestranek.

V vrtcu Prestranek nas je pričakalo 42 otrok iz skupne Žabice in Želvice. Otroci so pozorno poslušali in nato še sami preizkusili naše eksperimente. Izvedli smo tudi del matematičnih delavnic »MATEMATIČNE PUSTOLOVŠČINE«. Otroci so izvajali dejavnosti s področja števil in geometrijskih teles. (oglejte si slike)

 

24.4.2010 Vrtec Mavrica Izola

V vrtcu Mavrica nas je pričakalo 60 otrok iz različnih skupin. Otroci so bili navdušeni nad različnimi eksperimenti, ki smo jih predstavili.

 

15.6.2010 Vrtec Vanganel

V vrtcu Vanganel nas je pričakalo 20 otrok z njihovimi starši. Z eksperimenti smo popestrili zaključno slovesnost vrtca.

(Skupno 38 obiskov, današnjih obiskov 1)