Klub študentov občine Koper je, po tradiciji, zadnjo sredo v avgustu organiziral Oživelo ulico. Letos je bila to že enajsta zapored. V pestro dogajanje na različnih prizoriščih, 25. avgusta 2010, so bile vključene številne organizacije, društva, umetniki, performerji in drugi – vse to z namenom obuditi in vdahiti staremu mestnemu jedru življenje.

Center eksperimentov Koper je na Kidričevo ulico postavil nekaj zanimivih eksperimentov. Pri preizkušanju so obiskovalcem prireditve pomagale demonstratorke Mojca Kolenc, Nina Jereb, Nastja Cotič, Neža Gregorič in Sonja Munih. Obiskovalci so lahko preizkusili svojo moč s poganjanjem kolesa, izkusili so vrtenje na stolu, ugotavljali kaj vse zmore zračni tlak, urili kreativnost z iskanjem težišča. Kot zmeraj, so vse generacije, od najmlajših otrok do odraslih, uživale ob igranju z velikanskimi milnimi baloni.

Prizorišče astronomskih opazovanj smo postavili ob koprski mandrač. Tomaž Parovel in Marko Munih sta vodila obiskovalce po opazovanju Lune in planetov.

(Skupno 36 obiskov, današnjih obiskov 1)