3. junija 2010 je v različnih krajih po Sloveniji potekal prvi SLOVENSKI DAN MLADIH RAZISKOVALCEV. V dogajanje so bili vključeni mladinski centri, mladinske in druge organizacije, centri eksperimentov in šole. Prvi slovenski dan mladih raziskovalcev je nastal v okviru projekta »SM-RIS«, Mladinske mreže razvoja raziskovalnih vrednot mladih. Na ta dan so se v Mariboru, kjer je potekal osrednji program, Rušah, Ptuju,  Murski Soboti, Ljutomeru, Sp. Kamenšku, Celju, Velenju, Bistrici ob Sotli, Ljubljani in Kopru odvijale različne aktivnosti, ki so imele za cilj prepričati mlade, da je raziskovanje poučna zabava.

 

Konzorcijski partner v projektu je tudi Center eksperimentov Koper, DMFA Koper. Pripravil je VRTINEC EKSPERIMENTOV. Eksperimentiranje z vodo, zračnim tokom in vrtavkami je potekalo 3. junija 2010 med 16.00 in 19.00 v prostorih Centra eksperimentov Koper, Kidričeva ulica 17 Koper.

 

Operacijo delno financira Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada ter Ministrstvo za šolstvo in šport. Operacija se  izvaja v  okviru Operativnega programa razvoja človeških virov  za obdobje 2007-2013, razvojne prioritete: Razvoj človeških virov in vseživljenjskega učenja; prednostne usmeritve: Izboljšanje kakovosti in učinkovitosti sistema izobraževanja in usposabljanja.

(Skupno 33 obiskov, današnjih obiskov 1)