V prvi polovici letošnjega leta, 2010, smo v Centru eksperimentov Koper izvajali delavnice s področja fizike, matematike, astronomije in robotike. Po počitnicah se bodo tem ustaljenim vsebinam pridružile še nove.

1) Serija fizikalnih ustvarjalnic Kaj zmore zrak?, Podmornica, Raketni voz in Električno

 je otrokom na izkustveni način predstavljala zanimive pojave in sodobne tehnološke dosežke. Ustvarjalnice so spodbujale naravoslovno in tehnično radovednost ter kreativnost otrok. Delavnice je vodila Nina Jereb.

2) Serija matematičnih delavnic Matematične pustolovščine je bila namenjena predšolskim otrokom in otrokom prve triade osbnovne šole. Delavnice so nastale v sodelovanju z Pedagoško fakulteto Koper UP. S sodobnimi didaktičnimi in metodološkimi prijemi omogočajo spoznavati matematiko z drugega zornega kota, kot jo običajno otroci in mladi srečajo v šolskih programih. Skozi igro spoznajo njeno univerzalno uporabnost. Delavnice je vodila Nastja Cotič.

3) Serija astronomskih delavnic: ‘Tam kamor hodi Luna spat’ je otroke in mlade vpeljala v temeljna astronomska znanja in veščine astronomskih opazovanj. Astronomija je ena najstarejših znanosti. Skozi vso zgodovino je imela velik vpliv, ne le na razvoj drugih znanosti (fizike, matematike), ampak tudi na dojemanje sveta in kulturo. Delavnice je vodil Tomaž Parovel.

 

4) Serija delavnic robotike: Jaz in moj robot je potekala s kompleti LEGO Mindstorms Education NXT, ki je najsodobnejše orodje na področju izobraževanja robotike. Center eksperimentov Koper, DMFA Koper je bil med prvimi podudniki takšnih delavnic. Delavnice smo izvajali tudi v zamejstvu. Delavnice je vodil Matevž Malej.

(Skupno 21 obiskov, današnjih obiskov 1)