Fizikalne ustvarjalnice

fizkalni zakoni + ustvarjalni prsti =

Fizikalne ustvarjalnice

 

Fizikalne ustvarjalnice so namenjene predvsem učencem druge trijade devetletke, lahko pa se jih prilagodi tudi za ostale razrede devetletke.

Izvajamo jih v Centru eksperimentov Koper in na šolah, po predhodnem dogovoru.

Kaj zmore zrak?

Izziv, s katerim se udeleženci poigrajo je, kako na domiselen način uporabiti zračni tlak. Iz preprostih materialov izdelajo vakuumske priseske, ki jih razvijejo v vakuumske puščice pri igranju pikada. Raziskujejo, kako lahko razno-razni predmeti s pomočjo zraka obstojijo na steni, ne da bi bili nanjo prilepljeni.

Podmornica

Udeleženci izdelajo vsak svojo podmornico, ki ji je mogoče na prebrisan način dopovedati, kdaj naj potone in kdaj naj splava na površje.

Raketni voz

Kako deluje raketni pogon? Kako se lahko v vesolju premakneš, če okrog tebe ni ničesar, česar bi se lahko oprijel? S preprostimi poskusi to raziščemo in ugotovitve uporabimo pri izdelovanju raketnih vozil.

Električno

Elektrika ni le v vtičnicah. Je vsepovsod. O tem se na delavnici prepričamo tako, da z naelektreno palico premikamo predmete, kot so svinčnik, vrečka, prosojnica, lesena palica, baloni. Izdelamo leteče muhe in pujse.

logo

Kontakt

Center eksperimentov Koper
Kidričeva ul. 17
6000 Koper

E: info@centereksperimentov.si
T: (05) 627 20 77

- VIZITKA -


Sponzorji & donatorji centra

mvzt             mss             mok             hs             arrs
(Skupno 133 obiskov, današnjih obiskov 1)